Első körben október 2-án a régiségvásár miatt változik a villamosközlekedés, aztán az október 6-i ünnepi megemlékezések befolyásolják a buszok útvonalát.

Október első vasárnapján újra régiségvásárt tartanak a belvárosban. Mivel az árusok, a vevők, és a nézelődők szinte teljesen elfoglalják a sétálót, a villamosok ezért 07:00-15:00 óra között nem közlekednek. A Tiszai pályaudvartól a Malomszög utcáig az MVK Zrt. villamospótló autóbuszokat indít.

Az első pótlóbusz Tiszai pályaudvarról 07:10-kor, az utolsó 14:55-kor indul. 

A villamospótló autóbusz megállóhelyei:

  • a Tiszai pályaudvaron a 31-es járat megállójából indul,
  • a Selyemrét és a Centrum/Szinvapark között a villamos megállóhelyén,
  • a Villanyrendőr villamosmegálló helyett a Villanyrendőr autóbuszmegállóban áll meg (Felső-Majláth irányába a bank előtt a 14-es járat megállóhelyén, a Tiszai pályaudvar irányába a 14, 28, 34, 35, 35R és 44-es autóbuszok fedett megállóhelyén)
  • a Városház tér megálló helyett a 11-es járat Szemere-kert megállóhelyén áll meg.
  • A Malomszög utcán Felső-Majláth irányába a villamos megállóhelyén, a Tiszai pályaudvar irányába a szökőkút mellett kialakított ideiglenes megállóhelyen áll meg.

Október 6-án, csütörtökön 09:40 és 11:00 óra között ünnepi megemlékezés miatt lezárják a Batthyány Lajos utcát a Kazinczy Ferenc utca és a Tárkányi Béla utca közötti szakaszon, ezért a 11-es és 34-es járatok ebben az időszakban más útvonalon közlekednek.

A 11-es autóbusz a Bábonyi-bérc irányába, a 34-es járat a Bodótető irányába nem érinti a Kazinczy Ferenc utca megállót, helyette az 1-es autóbusz Petőfi tér megállójában áll meg. Ezt követően a 11-es és a 34-es járat a Tárkányi Béla utcán balra fordul és eredeti útvonalán közlekedik tovább – olvasható az MVK Zrt. közleményében.

(Fotó: mvkzrt.hu)