Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Exkluzív megállapodás született a Jegesmedvék és egy svéd elit klub között

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Együttműködési megállapodást kötött a DVTK Jegesmedvék és a svéd HV71.

Mayer Péter szakmai igazgató azt nyilatkozta, hogy hatalmas büszkeséggel tölti el, hogy a DVTK Jégkorong Akadémia elindulása óta eltelt időszak legkomolyabb nemzetközi kooperációját sikerült most tető alá hozniuk egy olyan partnerrel, aminek a neve a top hokit ismerők számára abszolút brand.

Az elit kub csak a maciktól fogad játékosokat Magyarországról

A szakmai igazgató kiemelte, hogy a HV71 a DVTK felé mutatott nyitottsága és közös gondolkodása nemcsak megtisztelő, de mindenképpen mutatja a miskolci szervezet értékét is. "Maga a megállapodás exkluzív, ilyen módon kizárólag a DVTK-tól fogadnak játékosokat Magyarországról. Egyelőre egy évre köttetett, de közösen hosszabbítható és finomítható majd szezonról szezonra, de nyugodtan mondhatom, hogy itthon még ismeretlen modellt sikerült a svéd kollégákkal közösen összerakni" – tette hozzá.

Mayer jelezte azt is, hogy évtizedek óta az ügyes magyar hokisok kizárólag kapcsolati, baráti, ismeretségi vonalon mozogva tudnak eljutni olyan klubokba vagy próbajátékokra, ahol megmérethetik magukat, és azon dolgoznak, hogy erre a területre megoldást találjanak klubszinten.

A megállapodás részét képezik, hogy az augusztusi felkészülés során korosztályonként legfeljebb két játékost és egy edzőt delegálhat a DVTK a HV71 korosztályos csapataiba. A miskolciak által ajánlott játékosok közül egy közös egyeztetést követően a svéd egyesület dönti el, hogy kik vehetnek részt a programjában."Mondanom sem kell, hogy ez mekkora dolog a magyar játékos szempontjából, hiszen ha jó, ha megfelel, akkor bekerülhet. Ilyen lehetőséget évről-évre való rendszerességgel más tudtommal nem kínál a honi hokiban" – fogalmazott Mayer Péter.

Daniel Eriksson, a HV71 fejlesztési igazgatója azt mondta, ez egy remek lehetőség edzőik számára, hogy betekintést nyerjenek a nemzetközi jégkorongba és hogy megismerjenek egy olyan hokikultúrát, ahol rengeteget invesztálnak a sportágba. "A DVTK-val megosztjuk egymás tapasztalatait és egy olyan közös platformot hozunk létre, ahol a fiatal magyar játékosok meg tudják mutatni magukat egy magasabb szinten, fejlődhetnek nálunk. A legjobbak, ha képesek megugrani az itteni követelményeket, lehetőséget kaphatnak a HV71-nél is, de ha nem sikerül nekik, akkor is remek tapasztalatokat gyűjthetnek, amelyek hosszú távon hasznukra válnak és segíteni fogják őket a felnőtt jégkorongba való belépéshez" – mondta Eriksson.

(Fotó: dvtk.eu / A képen balról jobbra: Nagy Ádám, a DVTK JJSA operatív igazgatója, Daniel Eriksson, a HV71 fejlesztési igazgatója és Mayer Péter, a DVTK JJSA szakmai igazgatója a jönköpingi jégcsarnokban)