Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Bátran csobbanhatunk a tavakban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormányhivatal népegészségügyi főosztályának munkatársai fürdőzésre alkalmasnak találták Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kijelölt természetes fürdőhelyeit.

A vármegyében hét ilyen természetes fürdőhely van, melyek többsége „kiváló” minősítéssel rendelkezik.

A hivatal kiemeli, hogy a nyári hőségben sokan választják a természetes fürdővizek partjait pihenés, sportolás, hűsölés céljából, valamint számos természetes fürdőhely területén szerveznek ilyenkor fesztiválokat. Éppen ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a fürdési szezonban havi rendszerességgel ellenőrzi a víz minőségét, a pihenőhely nagyságát, tisztaságát, rendezettségét, parkosítását, az öltözőhelyek és illemhelyek állapotát, valamint az egészségügyi ellátás előírt feltételeinek biztosítását is.

Vármegyében kijelölt természetes fürdőhelyek a „Vadna Park Üdülőközpont” két kijelölt partszakasza, a „Mangó Beach – Mályi”, „Rádió M Mályi Plázs”, „Realxtreme Vízi Paradicsom” Muhiban, a nyékládházi önkormányzat strandja, az arlói „Suvadás Liget” strand és a „Babuna Beach” Tiszabábolnán. A strandszezonban ezeket a fürdővizeket rendszeresen – laboratóriumi körülmények között – vizsgálják a kormányhivatal munkatársai. Ezeknek a természetes fürdőhelyeknek a többsége „kiváló” minősítéssel rendelkezik.

A vármegyénkben található természetes fürdőhelyeken csak a kijelölt szakaszon, valamint csak az engedéllyel rendelkező vízben szabad fürdőzni.

(Fotó: vadnapark.hu)