Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Fájó vereséget szenvedett a MEAFC hazai pályán

Vasárnap hazai környezetben is bemutatkozhatott Miskolc férfi Extraligás röplabda csapata. Nem is akármilyen mérkőzéssel hiszen a megyei szomszéd és többszörös magyar bajnok és kupagyőztes VRC Kazincbarcika volt az ellenfél.

Barócsi Ákos szakosztályvezető beszámolója a mérkőzésről:

Az első szettet jól kezdte csapatunk, hiszen 4:2-es MEAFC vezetést mutatott az eredményjelző. Azonban a jó nyitásaiknak köszönhetően a barcikai csapat átvette a vezetést és már 9:13-at mutatott a kijelző. Árváék kaposzkodtak becsülettel és sikerült is 22:23-ra módosítani az állást, azonban megfordítani már nem így 22:25-ös vendég sikerrel zárult az ez a játszma.

A második játékrészt egy Komlósi ponttal indult amire jött is a válasz a túl oldalról (1:1). A szett kezdés ismét jól indult hiszen 5:2-re is vezetett csapatunk. A sorozatos hibázások és rossz támadás befejezések miatt a vendég csapat átvette a vezetés 8:10. A két csapat 11:11-ig egymás mellett ment majd jött egy hossz rövidzárlat csapatunknál amit a Vegyész ki is használt (12:19). Ezt a nagy hátrányt

Fenyvesiéknek már nem sikerült ledolgozni és 14:25-re nyert a Barcika. A harmadik szettben sajnos csapatunk játéka továbbra is halvány volt így a vendégek akarata érvényesül végig a pályán (12:15). Bár küzdöttek még Kozsláék, de ez már kevésnek bizonyult és 17:25-ös vendég siker született.

MEAFC-Miskolc -GreenPlan-VRCK 0:3 (-22, -14, -17)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 239 néző. V.: Horváth M., Takács Á.

MEAFC: Szabó P. 4, Kopecky 1, Fenyvesi 5, Csizmadia 5, Komlósi 5, Árva 8. Csere: Dudás (liberó), Simkó, Kozsla 1, Tar, Kapusi 2. Vezetőedző: Bagó László

VRCK: Gurszkij 3, Péter M. 2, Velychko 5, Bibók 14, Jirasek 16, Cziczlavicz 6. Csere: Kiss M. (liberó), Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós

Edzői értékelés:

Bagó: László: – Ez nem a mi napunk volt. Nem volt vezére a csapatnak, szépen felőröltük magunkat, elhittük, hogy nincs keresnivalónk. A Barcika köszönte szépen és élt a könnyed győzelem adta lehetőséggel. További sok sikert kívánok nekik!

Toronyai Miklós: – A taktikát a mérkőzés elején nem tudtuk követni, talán az idegeskedés miatt, így a négypontos előnyök gyorsan elszálltak. Amikor végre azt csináltuk, amit megbeszéltünk a meccs előtt, szépen működött minden, és szerintem megérdemelt győzelmet arattunk.

A szurkolók viszont remek hangulatot biztosítottak, így a MEAFC ajánlja figyelmükbe következő mérkőzésüket, mely csütörtökön 19 óra 30 perckor Szegeden lesz, majd vasárnap 18 órától újra hazai pályán, az egyetemi körcsarnokban fogadja a Dág KSE együttesét.

Mindkét találkozót élőben közvetítik majd a MEAFC YouTube-csatornáján.