Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem szeretnéd hipóval és durva vegyszerekkel fehéríteni a ruháid? Megértjük! Mutatunk pár alternatívát, amely minden háztartásban megtalálható. 

Ecet

Az ecet arra is jó, hogy fehéren tartsa a ruháidat és arra is, hogy a már besárgult textileknek visszaadja eredeti színét. Adj 1-2 dl ecetet az áztatóvízbe, hagyd ázni egy délutánon keresztül, majd mosd ki! A gépbe is tehetsz ecetet, csak válassz olyan programot, ami előmosást is tartalmaz, a rekeszbe pedig, amibe a fehérítőt szoktad adagolni, ecetet tegyél helyette.

Tej 

Ez meglepő lehet, de a tej tökéletes folteltávolító. A tej kiszedi a tintafoltot, a kávéfoltot, és még a vörösbort is. Ha fehérítéshez használod, áztasd a felsődet egy éjszakán keresztül tejben, majd mosd ki a szokásos módon.

Citromlé 

Áztatáshoz és mosáshoz is használhatjuk a citromlevet. Ha foltot szeretnél eltávolítani, készíts masszát citromléből és szódabikarbónából, tedd a foltra, majd hagyd hatni. Áztatáshoz facsard ki 1-2 egész citrom levét, majd öntsd az áztatóvízbe.