Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A régi helyén, megújult formában állította fel a miskolci önkormányzat civil összefogással és vállalkozói segítséggel városunk egyik legismertebb építményét.

A Villanyrendőr szerdai átadóján Veres Pál polgármester az MTI tudósítójának elmondta, a vármegyeszékhely identitása és történelme szempontjából nagyon fontos, hogy a város megőrizze a hagyományait, emlékeit.

Az eredeti építményt már több mint negyven éve lebontották, de mintegy tíz évvel ezelőtt civilek, lokálpatrióták és várostörténettel foglalkozók kezdeményezték a "visszaállítását". Bár az ötlet évekig "pihent", néhány éve vállalkozók keresték meg az önkormányzatot, hogy hajlandóak lennének pénzt és munkát áldozni a Villanyrendőrért – tette hozzá a város vezetője.

Megjegyezte, a városi önkormányzattal azt remélik, az építmény erősíti majd Miskolc identitását, és a miskolciaknak, valamint az oda látogatóknak "turisztikailag is érdekes" találkozási pont lesz.

A városvezetés azt reméli, hogy az építmény turisztikai vonzerőt ad majd a környéknek.