Kezdőlap KÉK HÍREK

Fiatalkorúak börtönébe kerülhet az emődi lány, aki megölte újszülött gyermekét

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorú nő ellen

A főügyészség helyettes sajtószóvivőjének közleménye szerint a fiatalkorú vádlott együtt lakott szüleivel, és 2022 márciusában egy internetes közösségi oldalon kapcsolatba került egy húszéves férfival. Párkapcsolatba léptek, azonban a lány szülei a korkülönbség miatt eltiltották tőle a férfit. Ennek ellenére a vádlott többször is találkozott a férfival, és négyszer védekezés nélkül közösültek

A fiatalkorú lány teherbe esett, de titkolta várandósságát. Tavaly február végén a tizenhat éves vádlott az esti órákban lakásuk hátsó udvarán élve született lánymagzatot hozott a világra.

Jogg Zsolt tájékoztatása szerint a vádlott elvágta a köldökzsinórt, WC-papírt tömött az újszülött szájába, majd átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára – olvasható a közleményben.

A lány a szülés után kórházi ellátásra szorult, ahol megállapították a szülés tényét. A magára hagyott gyermeket a kiérkező rendőrök megtalálták és átadták a mentőegységeknek, azonban a koraszülött gyermek az ellátatlanság és az alacsony külső hőmérséklet okozta kihűlés miatt meghalt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.