A DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia együttműködik a finn jégkorong egyik legtradicionálisabb klubjával, a IFK Helsinkivel és The Hockey Base nevű finn fejlesztő központtal.

Korábban a Jegesmedvék 16 játékosa, 6 kapa és 10 edzője járt Finnországban egyéni fejlesztésen, most pedig két finn szakember érkezett Magyarországra – közölte a csapat hivatalos Facebook-oldalán.

"Májusban már elindítottuk azt a fejlesztési programot, ami során a világ egyik legkiemelkedőbb hokikultúrájából érkező edzőktől tanulunk és illesztjük be a DVTK teljes vertikumába azt a rengeteg tudást, amivel rendelkeznek. Az első lépés volt, hogy Finnországban vettünk részt egyéni játékosfejlesztésben, most pedig elérkeztünk a következő lépcsőhöz. Két finn kolléga érkezett hozzánk, Miro Kivilahti és Ville Österman személyében, akik a Hockey Base-nek a fejlesztő edzői. Öt napot töltenek nálunk és dolgoznak az akadémistáinkkal, valamint bevontuk az egyesületünk égiszében dolgozó U14-es preakadémiát is. Hétvégi érkezésük után az U16-os korosztályunk sátoraljaújhelyi edzőtáborát látogatták meg, hétfőtől pedig már Miskolcon folyik a közös munka. A célja ezeknek a foglalkozásoknak, hogy csapat létszámú keretek között tudják megmutatni azokat az elemeket, amiktől a mindennapokban jobbá tudnak válni a játékosaink, elsősorban a technikai képzés területén. Továbbá az adott korosztály edzőivel is tudnak egyeztetni olyan fontos dolgokról, amiket érdemes beemelni a képzésünkbe, annak érdekében, hogy még hatékonyabb legyen a munka. Ezt támogatja a mi saját reggeli fejlesztőprogramunk is, ami színteret tud adni ezeknek a tudáscsomagoknak.” – mondta Mayer Péter, a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia szakmai igazgatója.