A sportklub a nehéz gazdasági helyzet ellenére továbbra is támogatja a matematika és a fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó miskolci középiskolásokat.

A program 2018-ban indult útjára és fő célja a tehetséges diákok számára rendszeres magas színvonalú tehetséggondozó szakkörök szervezése, valamint a diákok tanulmányaihoz és versenyeztetéshez szükséges anyagi feltételek biztosítása.

A pályázatot elnyert tanulók a 2022/2023-as tanévben is térítésmentesen vesznek részt a heti egy alkalommal szervezett matematika, illetve fizika tehetséggondozó szakköri foglalkozásokon, valamint havonta 25 ezer forint összegű ösztöndíjban részesülnek.

Az ösztöndíjprogram részét képezi idén is, hogy az ösztöndíjasok és a szakköröket vezető pedagógusok díjmentesen tekinthetik meg a DVTK labdarúgó és kosárlabda mérkőzéseit.

Az idei esztendőben az alapítvány kuratóriuma az iskolák szaktanárainak és vezetésének szakmai javaslatai alapján ötven tehetséges, a matematika és a fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, miskolci állami fenntartású gimnáziumokban tanuló diák pályázatának támogatása mellett döntött.

Fontos változás az előző évekhez képest, hogy a DVTK létrehozott egy saját alapítványt, így az idei tanévtől a külön erre a célra alapított, Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány keretében fogják az ösztöndíjprogramot működtetni. Az idei tanévtől változtattak az ösztöndíjprogram pályázati kiírásán is: annak érdekében, hogy a programban résztvevő diákokat még jobban motiválják, a 2022/23-as tanévben elért versenyeredmények és a tehetséggondozó szakkörökön végzett aktív munka alapján 2023 májusában értékes különdíjakat fognak a legkiválóbb ösztöndíjasok között kiosztani.

Az évnyitón a DVTK Stadion VIP Termében, hétfőn délután, dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója üdvözölte az idei ösztöndíjasokat, felkészítő tanáraikat, a programban résztvevő gimnáziumok igazgatóit, Csöbör Katalin és dr. Kiss János országgyűlési képviselőket, Veres Pált, Miskolc MJV polgármesterét és az ösztöndíj idei támogatóit, a PekaBau 2000 Kft. és a MetalSun Kft. képviselőit.

Nagy örömömre szolgál, hogy ma itt lehetünk, mert ez azt jelenti, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is megmarad a DVTK Ösztöndíj program – mondta dr. Világi Péter. – Ez már az ötödik éve ennek az országosan egyedülálló programnak, amely a Miskolcon tanuló – matematika és a fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó – tehetséges középiskolások támogatására jött létre. (…) Bízom benne, hogy a program 50 diákjával nem csak itt találkozhatunk a VIP teremben, hanem szurkolnak majd a DVTK Stadion lelátóin, hogy labdarúgó csapatunk ismét az első osztályban játsszon, vagy a DVTK Arénában drukkolnak női kosárlabda csapatunknak, és lelkesen éneklik majd a DVTK indulóját, benne a klub jelmondatát: Együtt vagyunk, győzni fogunk!

Az ösztöndíjas diákok névsorát a DVTK honlapján lehet megtekinteni.

/Fotók: Szabó Krisztián/