Hosszú ideje nem látott magyar sikert ért el Juhász Péter, megyénk egyik legerősebb embere.

A mádi erősember végig kiegyensúlyozott versenyzéssel három helyet tudott javítani az alanyai nagydöntőben.  Az összetett kilencedik helyéről várhatta az erősemberek Bajnokok Ligája-döntőjét Juhász Péter, aki a jutalomjáték élményéért, különösebb nyomás nélkül utazott el a törökországi fináléra, amelyen karrierje során először vehetett részt. Mindez a lehető legjobbat hozta ki belőle: rögvest az első számban, az úgynevezett block pressben a harmadik helyet szerzett és a folytatásban is ott loholt a favoritok nyomában.

A sziklapakolásban is remekelt, ahol négy darab, 150, 170, 190, végezetül pedig egy 210 kilogrammos tömböt kellett kiemelni – is remekelt. Ezzel összetettben feljött az ötödik helyre, így igencsak előkelő helyzetből várhatta a vasárnapot.

A második napra maradt a kamionhúzás, a Conan-kör, az autóemelés és a zsákcipelés. A kamionhúzást végül a 8. helyen zárta, amivel összetettben rontott egy pozíciót. Emiatt a Conan-körön is viszonylag hamar került sorra, ám egy hatodik helyet így is megcsípett.

Az utolsó körhöz érve még az ötödik hely is elérhető távolságban volt a Prémium Liga háromszoros aranyérmesének, így motivációban nem akadt hiány.

„Még előttem volt a lehetőség, hogy feljebb menjek az ötödik helyre. 120, 130 és 150 kilós zsákokkal dolgoztunk, és nem is annyira a súllyal, mint inkább a méretével volt gond. Az első, kisebbet, elég gyorsan feltudtam tenni, a másik kettőt viszont technikailag nem jól oldottam meg, ezzel a számban ötödik, összetettben pedig a hatodik helyen végeztem.” – nyilatkozta Juhász Péter.

A Bajnokok Ligája 2022-es kiírásának győztese a lett Aivars Smaukstelis lett, megelőzve az észt Ervin Tootsot és a brit Francis Kane-t.

(Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.)