Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2024-es szakmai elismerések listája a magyar alternatív kultúra ikonja, Müller Péter Sziámi, valamint a zenei videóklipek területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó Galler András "Indián" nevével vált teljessé.

Az Edda a kezdetektől több tagváltáson és „újjászületésen" is átesett, ma olyan zenészek alkotják, mint Pataky Attila, Alapi István, Gömöry Zsolt és Kicska László. Az elmúlt évtizedek során több millió eladott album, megszámlálhatatlan koncert itthon és a határon túl, szakmai díjak és kitűntetések köthetők a nevükhöz. Ők voltak az elsők, akiknek vidéki létükre sikerült megtörni a fővárosi bandák egyeduralmát. A magyar zene egyik örök érvényű, megkerülhetetlen szereplői lettek, pályafutásuk során keményen megküzdöttek ezért a státuszért. Lelkesedésük és munkásságuk nem hagyott alább, a zenei palettán stabil helyet foglalnak el, a közönség szeretetével övezve. Munkásságukról több könyv is született.

Az 50 éves jubileumi turnéjuk budapesti koncertjén, a csepeli Daru-domb színpadán derült fény arra, hogy a Fonogram – Magyar Zenei Díj életműdíjasa az EDDA Művek zenekar.