Az ideiglenes forgalmi rend a tervek szerint az év végéig lesz érvényben.

A Dayka-átkötés kivitelezése során hamarosan azon a területen is elkezdenek dolgozni, ahol most még forgalom halad, ezért 2023. november 6-án (hétfőn) 10:00-kor megtörténik az átállás a Dayka – átkötés környezetében, a forgalmat átterelik az elkészülő új szakaszra, ezzel új forgalmi rend lép életbe.

Az önkormányzat közleménye szerint a változások a következők:

Az Uitz Béla utca felől érkező autósok nem fogják tudni használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára fogják terelni, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitják az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé. A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak majd ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.

A Szent István téri nagyparkolót csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják majd elérni az autósok.

A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti része lezárásra kerül.

A Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakasz is lezárásra kerül (a Bartók térnél).

Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezik a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megálló kerül a Meggyesalja utcára is.

A Rácz György és Meggyesalja utcákon felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy fokozott odafigyeléssel közlekedjenek, tekintettel arra, hogy a Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak.

A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpák később kerülnek beüzemelésre, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket – olvasható a közleményben.