Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Van, aki undorodik tőle van, aki elbeszélget vele. Van aki zsepibe összenyomva, még a wc-n is lehúzza, megint mások élve viszik ki a lakásból. Nézzük, mik a leghatásosabb ötletek. Legalábbis mások elmondása szerint. Bevalljuk, mi még nem próbáltuk!

Szappanos víz használata

A poloskák gyakran egyenesen lehullanak, amikor fenyegetve érzik magukat. Ezt fordítsd ellenük. Ha megtöltesz egy edényt szappanos vízzel, majd egy poloska alá helyezed, az valószínűleg bele fog pottyanni, és elpusztul. Vagy mosogatószeres vízzel permetezed be az ablak- és ajtókeretek környékét. Ez kiszáríthatja, végül pedig megölheti a rajta áthaladó bogarakat.

A fokhagyma, nem csak szelleműző

A fokhagyma természetes módon taszítja a poloskákat, ezért elriasztja őket. Ha elkeversz két teáskanálnyi fokhagymaport 2,5 deci vízben, majd bepermetezd vele az ablakok, ajtók és egyéb olyan helyek környékét, ahol a poloskák a legnagyobb eséllyel próbálnak bejutni a lakásba, megelőzheted a kéretlen lakókat. Hasonló hatással bír a szegfűszeg, citromfű, fodormenta és az ilang-ilang illatú illóolajos permetezés.

Vedd elő a porszívót!

Ez a klasszikus módja a mentesítésnek. Felszívod őket és kiüríted. Viszont ha összegyűjtötted a bogarakat, a porzsákot ürítsd ki a szabadban, de veszélyes, hogy többen túlélik.

Neked van ötleted?

(fotó: illusztráció, pixabay)