Kezdőlap KÉK HÍREK

Füvet, kavicsot és homokot tömtek egy kisfiú szájába egy borsodi iskolában

A bántalmazott fiú életveszélyes állapotban volt, emellett súlyos lelki traumát szenvedett.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség két fiatalkorú férfi ellen, akik egy társukkal kiskorú fiú osztálytársuk szájába füvet, homokot és kavicsot tömtek.

A vádirat szerint a fiúk 2022. március végén az iskola udvarán játék közben a két vádlott és a gyermekkorú fiú először egy másik kiskorú fiút próbáltak meg megfogni és a fűben hempergetni, de ő védekezett és elfutott. Ezután a sértetthez mentek, lefogták a kezeit, földre vitték, hanyatt fekvő helyzetben tartották, amíg a gyermekkorú fiú a szájába füvet, kavicsot és homokot tömött, amit a sértett lenyelt.

A fiatalok ezután elengedték a fiút és távoztak, a sértett viszont a történteket szégyellte elmondani, így tanárainak és szüleinek sem számolt be az eseményről. A következő napokban egyre rosszabbul érezte magát, szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba utalták és kétszer megműtötték.

A sértett szervezetébe jutott idegen anyag okozta megbetegedés közvetlenül életveszélyes állapotot eredményezett, életét a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg. A cselekmény, és az azt követő gyógykezelés a gyermek számára pszichés traumát is okozott – olvasható a közleményben.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátást indítványozott, egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével és külön magatartási szabály előírásával.