Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Garantált séta – Miskolc éltető forrása, a Szinva

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lillafüredi garantált sétára várják az érdeklődőket.

A Tourinform Miskolc iroda szeptember 9-én 15 órától lillafüredi garantált sétára invitálja az érdeklődőket. A közel kétórás séta a Herman Ottó Emlékház bejáratától indul.

A Szinva Örökség Napok programjához kapcsolódik a Tourinform Miskolc szombat délutáni sétája. A Lillafüreden fakadó Szinva-forrás útját követve a hegyvidéki üdülő vízhez kapcsolódó érdekességei kerülnek a középpontba. Többek közt megtudhatjuk, hogyan kötődik a híres természettudós Lillafüredhez, merre folyt eredetileg a Szinva-patak, hogyan keletkezett az Anna-mésztufabarlang vagy milyen szerepe van a Szinvának Miskolc ivóvízellátásában. A séta érdekessége, hogy a MIVÍZ Kft. jóvoltából a résztvevők felkereshetik az Anna-forrási vízműtelepet is.

A séta a Herman Ottó Emlékháznál kezdődik és Felső-Hámorban végződik. A sétán való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A sétára maximum 45 fő regisztrációját tudják elfogadni. Regisztrálni legkésőbb szeptember 9-én szombaton 10 óráig lehet.

(Fotó: Erdei Szabina / Csodálatos Magyarország)