Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar csapatok közül csupán a DVTK miskolci hokisai tudtak vendégként nyerni a jégkorong Erste Liga hétfői, erdélyi játéknapján.

A mérkőzés elején egyből a miskolciak jutottak előnyhöz. Igaz, a hazaiak gyorsan egyenlítettek, ám a mérkőzés derekán kaptak újabb két gólt jegesmedvéktől. Másfél perccel a vége előtt emberelőnyben és lehozott kapus mellett 3-2-re módosult az állás, amely a hátralévő időben már nem változott.

A gyergyószentmiklósi mérkőzésen Jan Blasko kétszer, Vladislav Kuleshov egyszer volt eredményes, hátul pedig sikerült két gólon tartani a liga egyik legponterősebb támadósorát, így a megszerezhető kilenc pontból hatot elhozott Erdélyből a DVTK Jegesmedvék.

Folytatás pénteken, a Miskolci Jégcsarnokban.


Erste Liga, 7. forduló

2022. október 10. 17:30

Gyergyói HK – DVTK Jegesmedvék 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

Gyergyószentmiklósi Műjégpálya, 950 néző

Játékvezetők: Csata Attila, Radu Gabriel, André Attila, Gheorghies Andries

Gyergyói HK: Rinne (Demeter) – Haaranen, Jalonen, Bodó, Császár, Orban – Fejes, Saari, Sárpátki, Vincze, Sylvestre – Kozma, Imre, Di Diomete, Szigeti, Tranca, Csiszer, Sándor-Székely, Silló, Vezetőedző: Szilassy Zoltán

DVTK Jegesmedvék: Voris (Kiss B.) – Kiss R. Vojtkó, Mattyasovszky, Miskolczi, Galajda – Shkrabov, Ilvessuo, Kuleshov, Páterka, Razumnyak – Szirányi, Illés, Blasko, Lövei, Farkas – Petko, Ritó, Vas, Pecsét, Vezetőedző: Tokaji Viktor

0-1 04:55 Blasko (Lövei, Farkas)
1-1 11:10 Kozma (Sylvestre)
1-2 27:31 Kuleshov (Páterka)
1-3 29:06 Blasko (Kuleshov, Vas)
2-3 58:30 Orban (Haaranen, Bodó)

Statisztika

Lövés (14:12, 17:10, 20:10) 51:32
Védések (11:13, 8:17, 10:19) 29:49 / 90.63% : 96.08%
Kiállítás percek (2:4, 9:9, 2:2) 13:15
Emberelőnyben töltött percek 6:23 / 5:24

Vezetőedzői értékelés

Szilassy Zoltán: Ma eggyel több hibát vétettünk, mint az ellenfél, elvesztettünk egy hokimeccset 3-2-re. A második harmad nem tetszett, nem voltunk elég céltudatosak a két kapu előtt. Az emberhátrányos gólnál a kipattanót sokáig hagytuk turkálni, agresszívebbnek kell lenni, a harmadik harmadra pedig úgy jöttünk ki, hogy mindent megteszünk. A liga megint lépett előre egyet, és rendkívül szoros, mint ahogy tabella is mutatja. Ez a három vereség értékeli fel nagyon azt a négy győzelmet, és azt kell látni, hogy amikor nem tudsz fantáziadúsan jégkorongozni, akkor nagyon keményen kell dolgozni. Sokkal kiegyenlítettebb a mezőny, mint tavaly, és ezért kell, hogy minél kevesebb ilyen eset forduljon elő. Ez egy lecke nekünk, négy vereség után visszajönni a Földre. A munkásfaktor része hiányzott ma.

Tokaji Viktor: Nagyon tetszett, hogy nem estünk ugyanabba a hibába, mint a Brassó ellen, hogy kiénekeljék a sajtot a szánkból, és hatvan percen keresztül magas volt a koncentrációnk. Láttuk, hogy a Gyergyó nem mutat túl jó formát, viszont biztosak voltunk benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk, és ez be is bizonyosodott. Kontrollálni tudtuk a mérkőzést, a játék képe viszont kiegyenlítettebb volt, a harmadik harmadban pedig egy kicsit ránk borult a pálya. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk döntő faktor volt. Pénteken máris következik az újabb feladat, ezúttal már hazai pályán, várunk minden szurkolót a Miskolci Jégcsarnokba!

A játéknap további eredményei

SC Csíkszereda – Dunaújvárosi Acélbikák 5-4 h.u.
Corona Brasov – DEAC 3-1

/Fotó: dvtk.eu, DVTK Facebook-oldala/