Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyilvános mesterkurzusok, koncert vár azokra, aki ellátogatnak a november 4-6. között zajló Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválra. Helyszíne a Zeneakadémia.

Immár kilencedik éve

Azóta töretlenül népszerű a fesztivál.  Kilenc éve Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Zeneakadémia egyetemi tanára hívta életre a programot. A pengetős hangszer az egyik legősibb a hangszercsoportok között. 

"Biztos vagyok benne, hogy a gitár egy óriási lehetősége a klasszikus zenének! A gitár hangja által a fiatalok sokkal könnyebben hallgatnak klasszikus zenét"

– fogalmazott. Ha benned is van vágy arra, hogy megtanulj egyszer gitározni vagy csupán szeretnél gitármuzsikát hallani, ha szeretnél még többet megtudni a hangszer történetéről, akkor írd be a naptárba a gitárfesztivál novemberi időpontját.

Néhány program a három napból

A Montenegro Gitárduó játékát hallhatod pénteken. Szombaton Zoran Dukic horvát gitárművész lép fel. Vasárnap a Grammy-díjas előadó,  David Russell lesz hallható. 

Ha még nem terveztél november első hétvégéjére semmit, akkor legyen ez az. Mert a zene az kell…