Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Azt, hogy Sam Cox rászolgált Mr Doodle (Mr Firka) művésznévre, olyasmi, amit többé valószínűleg senki sem kérdőjelez meg. A brit férfi ugyanis teljes két évet szánt az életéből arra, hogy 12 szobás kenti otthonának minden négyzetméterét, kívül és belül is fekete mintákkal borítsa be. Szó szerint mindent a falaktól a csempéken át az ágyneműkön keresztül a ház előtti szoborig és kenyérpirítóig, mindent.

A művész korábban is összefirkált már különböző tárgyakat (pl. egy kocsit) a rá jellemző speciális mintákkal, de legutóbbi vállalkozása minden eddiginél ambiciózusabb volt s nem csak idő kellett hozzá és türelem. A projekthez Sam Cox összesen 900 liter fehér festéket, 401 doboz fekete festék sprayt, 286 üveg fekete festéket és 2296 tollhegyet használt fel. A folyamatot ráadásul fel is vette és készített belőle egy két és fél perces animációs videót, melyet az interneten már több mint 15 millióan néztek meg.

Sam Cox már majdnem harminc, de még kamaszkorában találta ki ezt a projektet, de mostanra sikerült megteremteni a megvalósításához szükséges körülményeket. A lakás kidekorálását ráadásul a legnagyobb titokban hajtotta végre.
Az Instagram-oldalán megosztott videó alatt rengetegen jelezték tetszésüket, azzal kapcsolatban azonban, hogy szeretnének-e egy ilyen házban lakni, már nem volt teljes egyetértés a kommentelők közt.