Mindenki számára elérhetővé válhat a végpontok közötti titkosítás az üzenetküldő alkalmazásban jövőre.

A Facebook 2023-tól minden felhasználó számára bekapcsolhatja a Messengerben a végpont-végpont közti titkosítást. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy senkit sem lehet majd lehallgatni, de biztonságosabbá teszi az alkalmazás használatát, mert nehezebben férnek majd hozzá a személyes adatokhoz.

A Messengerben egy ideje már létezik ez a funkció, azonban nem általános, hanem külön kell bekapcsolni, aki pedig ezt meglépi, annak az adataihoz a hackerek nehezebben férhetnek hozzá. Az adatfolyamba nem lehet belehallgatni, az információkat legfeljebb a felhasználó készülékéről lehet ellopni.

Kevesen kapcsolták be a funkciót 

Ezzel jelenleg a probléma alapvetően az, hogy csak nagyon kevés embert véd, mert kevesen kapcsolták be tudatosan ezt a funkciót, azonban egy frissítési terv szerint még az idén elkezdik tesztelni általánosan az új funkciót, hogy jövőre be tudják vezetni. A frissítés minden szempontból jelentős lépés: az alapértelmezett bekapcsolásával 1 milliárd ember adatai kerülhetnek biztonságba, ugyanakkor a kíváncsi kormányok egész biztosan kritizálni fogják a céget, mondván, hogy akadályozza a bűnüldöző szervek munkáját