Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Harmadfokúra emelték és hétfőig meghosszabbították a hőségriasztást

Mától a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ ajánlását a hétfőtől érvényben lévő másodfokú hőségriasztást augusztus 28-ig meghosszabbítja, és harmadfokúra emeli az ország egész területére vonatkozóan. Péntektől országszerte a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.

Jelentős felfrissülést nem várhatunk az éjszakáktól sem – írja az Időkép. Többfelé trópusi lesz, azaz 20 fok fölött marad a hőmérséklet.
A meteorológusok azt írják, hogy már kedden rekordmagas volt a budapesti minimumhőmérséklet. 

A tartós forróság káros lehet az egészségre, különösen az idősekre, gyerekekre, fizikai munkát végzőkre. A kánikulában ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, kerüljük a cukros, alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztását! 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a napon, a nagyon erős, helyenként extrém erős UV-sugárzásban a normál bőrtípusú embereknél 10-15 perc alatt bőrpír jelentkezhet. Házi kedvenceinket, gyermekeinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben, mivel zárt térben a hőmérséklet elérheti a 70 fokot.