Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Hétvégén startol a Diósgyőr Rally

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A két versenynap alatt 500 fős személyzet figyel majd a zökkenőmentes lebonyolításra. 

Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke a hétvégi Diósgyőr-rali felvezető sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a versenyzőknek, a rendezőnek és a nézőknek össze kell fogniuk a sportág hazai jövője érdekében, és arra kérte a szurkolókat, hogy segítsék az esemény sikeres megrendezését azzal, hogy betartják a biztonsági előírásokat.

A városunkban rendezett sajtótájékoztatón a sportvezető kiemelte, pontosan tudja, hogy a helyi ralirajongók 99,9 százaléka tisztában van azzal, hogyan kell viselkedni egy ilyen rendezvényen.

Szujó Zoltán a március 24-én, az Esztergom-Nyerges-ralin történt, öt halálos áldozatot követelő tragikus balesetre utalva kijelentette: "beárnyékolja a hazai ralisportot az a tragédia, amelynek nem lett volna szabad megtörténnie”.

"Aki 100 százalékos biztonságot ígér, az nem mond igazat. Minimális kockázat mindig van, a mi kötelességünk ezt a lehető leginkább csökkenteni. Kérem a ralirajongókat, hogy ha kicsit is fontos nekik ennek a sportágnak a jövője, akkor segítsék a sikeres rendezést azzal, hogy betartják a biztonsági előírásokat. Olyan közel viszünk mindenkit az akcióhoz, amilyen közel csak lehet, és kérjük, hogy ezeket az előírásokat mindenki tartsa be” – mondta az MNASZ elnöke.

Jacsó Tibor, a Diósgyőr-ralit rendező ÉMAM Zrt. vezérigazgatója azt emelte ki, hogy minden engedély birtokában és a lehető legkörültekintőbb előkészítés mellett rendezik meg a futamot. „A biztonság kérdésköre ránk is nagy feladatot rótt, bizonyos döntéseket meg kellett hoznunk, ezek mindegyike látható és olvasható lesz a műsorfüzetben, amely 15 ezer példányban készült el és ki fogjuk osztani minden nézőnek a belépéskor" – mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy minden szurkoló a saját felelősségére legyen jelen és készüljön fel megfelelően.

A Diósgyőr-rali a HUMDA országos ralibajnokság idei második futama lesz, négy kategóriában több mint 120 versenyzőpárossal. A viadal szombat reggel kezdődik, az ORB2 és az ORB3 mezőnyének aznap késő délután már eredményhirdetést is tartanak, az élvonal pedig vasárnap délután fejezi be a 12 gyorsasági szakaszból álló küzdelmet.

A DVTK stadion környékén kialakított szervízparkban minden nap várják az érdeklődőket különféle programokkal.