Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A repülővel utazók közül sokan megpróbálják különféle trükkökkel, praktikákkal kijátszani a szigorú szabályokat. A túlsúlyos poggyász problémájára az egyik, klasszikus módszer, hogy több réteg ruhát vesznek fel, de arra is volt példa, hogy valaki terhesnek álcázta magát, hogy felvihesse a táskáját a repülőre.

A trükközések oka, hogy a jegyeiket ugyan olcsón adják a fapados légitársaságok, de a bőröndökért hajlamosak súlyos összegeket leakasztani az utasaikról. Egy fiatal Fülöp-szigeteki nő nem tudta a feltételeket, így csak becsekkoláskor jött rá, hogy túlsúlyosnak számít a kézipoggyásza. Nem akart extra díjat fizetni, így radikális megoldáshoz folyamodott.

Gel Rodriguez a repülőtéren jött rá, hogy a kézipoggyásznak is van egy 7 kilós súlyhatára, az ő kis bőröndje alatt azonban 9 kilót mutatott a mérleg. Rögtön az jutott eszébe, hogy két kilót csak nem lehet olyan nehéz lefaragni.

A fiatal nő magára vett három nadrágot, pár rövidnadrágot, öt felsőt és három dzsekit húzott magára, majd gond nélkül becsekkolt az akkor már csak 6,5 kilós bőrönddel. Rodriguez lefotóztatta magát a rengeteg ruhában, majd feltöltötte a képet a Facebookra. Így nézett ki:

Bár sikerrel járt a trükk, a nő azt mondta, hogy nem szeretné újra megcsinálni, mert nagyon kényelmetlen volt a több réteg ruha. Az eset még 2019-ben történt, de fotó a napokban újra terjedni kezdett.

Persze akadnak más módszerek is, Marta Vieira például azt mutatta be a TikTokon, hogy a cipzárral nyitható nyakpárnájába egy csomó holmit belepakolt, mert nem akart fizetni a fedélzetre felvihető kézipoggyászért a Ryanair járatán.

A nelly_rai nevű TikTok-felhasználó pedig úgy jutott fel a görög Aegean Airlines járatára a bőröndjével és a kézitáskájával, hogy a táska pántját befűzte a nadrágja övtartójába, és övtáskaként viselte, máris felszállhatott a gépre.