Mit szólnál, ha ellátogatnál egy faluba, de kiderülne, hogy csak pici emberek lakják? Ez nem csak a mesékben létezik, a valóságban is! Kínában ugyanis van egy olyan hely, ahol tényleg csak törpenövésűeket találsz.

2009 óta látogatható

Az achondroplasiával, vagyis törpenövéssel született személyek együtt települtek le egy kis faluba. A Kingdom of the little people, azaz a Kisemberek királysága 2009-től látogatható Kínában. A helyszín a Kunming nevű városhoz közeli tematikus park. Ide csak 130 centiméternél alacsonyabb tagok kerülhetnek, akik a személyzetet is adják.

Megalapította a falut, hogy segítsen

A királyság megalapítása úgy történt, hogy egy üzletember, Chen Mingjing egy vonatút során találkozott két törpenövésűvel, akik elpanaszolták, hogy sorstársaikkal még saját családjaik sem bánnak jól, így sokan közülük utcára kerülnek, munkát pedig jóval nehezebben találnak, mint egy átlagember. Mingjing megsajnálta őket, majd elhatározta, hogy egy saját falut alapít nekik.

Szórakoztatják a turistákat

A falu lakosai egy kollégiumszerű helyen laknak, ahol minden olyan magasságúra és méretűre lett kialakítva, hogy az nekik kényelmes legyen. Szabad akaratukból dolgoznak, munkájuk pedig szórakoztató előadásokat készíteni, amelyekhez jelmezt húznak, majd ezzel szórakoztatják a turistákat.

Sokakat nem nyűgözött le a falu és annak munkája. Úgy gondolják, így nem kezeli őket a társadalom teljes értékű embernek.