Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emeltek az ellen a 64 éves férfi ellen, aki egy vitát követően bántalmazta, később pedig zaklatta az élettársát.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádiratából kiderül, hogy a férfi két évvel ezelőtt költözött össze a bántalmazott nővel az egyik borsodi településen lévő lakóházukban. Tavaly március végén a férfi kikérte párja véleményét az általa a spájzban lerakott járólapokról.

A válasz azonban úgy feldühítette, hogy megragadta a nőt, majd ököllel állon vágta. Ezután magához vett egy húsz centi hosszúságú csavarhúzót és megpróbálta hasba szúrni párját, azonban a nő a szerszámot sikeresen kicsavarta a kezéből.

/Amennyiben a vádlottnak sikerült volna megszúrni a sértettet, a hasüreg megnyílásával járó, 8 napon túl gyógyuló sérülés alakulhatott volna ki és ez csak a sértett védekezése miatt nem következett be./

A nő el akarta hagyni a lakást, a vádlott viszont beszorította a mellékhelyiségbe, mire a nő egy gázspray-vel a szemébe fújt. A férfi erre elengedte, de megakadályozta, hogy kimenjen a lakásból, de a sértettnek végül sikerült kinyitni az ajtót, és kijutott az udvarra.

Az élettársa azonban utánament, lefogta a karjait, szorította és vissza akarta vinni a házba, de a nő rálépett a vízóraakna fedlapjára, az elmozdult, és amikor a sértett eltolta magától a vádlottat, a férfi az egyensúlyát vesztette és beleesett az aknába. A sértett kiszaladt az utcára, és a munkahelyére ment, ott töltötte az éjszakát is, majd elköltözött a közös ingatlanból.

A vádlott a szakítást nem tudta feldolgozni, ezért március végétől május végéig volt élettársának, a kapcsolat visszaállítása érdekében, internetes közösségi oldalon keresztül 842 darab üzenetet küldött, ezzel zaklatva a nőt.

A sértett zaklatás vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.