Kezdőlap KÉK HÍREK

Idegesítette a szomszédja, meglőtte a kutyáját

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség  vádat emelt állatkínzás vétsége miatt. 

A vádirat szerint egy borsodi kistelepülésen élő férfit annyira zavarta, hogy a szemközti szomszéd ház tulajdonosának a fia vállalkozói tevékenysége keretében faipari munkákat végez rendszeresen az ingatlan udvarán, hogy 2023. február második felében – az egyik ilyen zajos napon – a vádlott magához vette a légpuskáját, kiment a teraszra, majd célzott lövéssel a szomszéd udvaron tartott nőstény kutyát meglőtte.

A lövedék az állat lépében olyan mértékű roncsolást okozott, hogy azt műtéti úton el kellett távolítani, mert annak elmaradása az állat pusztulását okozta volna. A kutya lépének eltávolítása maradandó egészségkárosodás. A lövési sérülés nem okozott az állatnak az átlagost lényegesen meghaladó fizikai, vagy pszichikai gyötrelmet – áll az ügyészség közleményében. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.