Ismét borbírák és sommelierek döntenek majd arról, hogy a Bükki borvidék borászainak kínálatából mely borok nyerhetik el a Miskolc Polgármesterének Bora címet. 

Az Avasi Bortanyán a gazdák fehérbor, rozébor, vörösbor és desszertbor kategóriákban nevezhetnek a mintáikkal. A megmérettetés minden olyan borosgazda számára nyitott, aki megfelel a versenykiírásnak, illetve a nevezési lapon szereplő feltételeknek – áll az önkormányzat közleményében.
Amellett, hogy az esemény népszerűsíti a borvidéket és az onnan származó nedűket, a területen működő pincészetek számára egyben fontos minősítő versenynek is számít. A visszajelzések alapján ugyanis a Miskolc Polgármesterének Bora címmel márkázott palackok iránt megnőtt a kereslet.

A Bükki Borvidéken termő fajták elsősorban a chardonnay, a cserszegi fűszeres, az olaszrizling, a zenit és a zengő. A kékszőlők közül a népszerű világfajták mellett a kékfrankos és a zweigelt a legelterjedtebb. A borvidék borait könnyedség, üdeség, gyümölcsösség jellemzi, elegáns savakkal kísérve. Az utóbbi években a borszakmai szervezetek együttműködésének köszönhetően Miskolcon is pozitív változások és növekvő fogyasztás érezhető a bükki borokat illetően.