Az év eleji életmódváltó lelkesedést gyorsan kerékbe töri, amikor rájövünk, hogy egy hamburger néha olcsóbb, mint egy kiadós saláta. Az egészséges életnek azonban nem kell megfizethetetlennek is lennie, tippjeink segítenek, hogy te formába jöjj, a pénztárcád pedig a formájában maradjon.

Vegyél olyat, aminek szezonja van!

Sokan követik el a hibát, hogy először keresnek egészséges receptet, és utána próbálják beszerezni a hozzávalókat, ami nem feltétlenül a megfelelő út. Lehet ugyanis bármilyen szupergyümölcs a cseresznye, februárban sokkal drágább beszerezni, ezért bölcs döntés, ha előbb inkább a zöldségesnél nézel szét, és a mindig olcsóbb szezonális áruból vásárolsz, majd ehhez keresel receptet. Nem mellesleg az ilyen zöldségeknek és gyümölcsöknek jellemzően a vitamintartalma is jóval magasabb.

Használd ki az ingyenes lehetőségeket!

Szeretnél edzőterembe járni néha, de nem engedhetsz meg magadnak egy drága éves bérletet? Használd ki, hogy a legtöbb edzőterem ingyenes próbaórákat kínál, és keresd fel a környékbeli helyeket! Így nem csak sokat spórolhatsz, de azt is eldöntheted, melyik edzőterem lesz számodra a legmegfelelőbb, és ha később beruházol egy bérletre, már biztos lehetsz benne, hogy az olyan helyre szól, ahová szívesen lejársz.

Keresd a konzervet!

A frissről általában azt gondoljuk, hogy biztosan egészségesebb is, de az éppen nem szezonon lévő élelmiszerek esetében a tartósítószer nélkül, természetes eljárással konzervált változatok sokszor olcsóbb és egészséges alternatívák jelentenek. Nyugodtan nézz szét a nagy áruházak saját márkás termékei között is, keress olyan termékeket, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és ezeket használd bátran, hogy feldobd a salátádat, müzlidet, zabkásádat.