Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legtöbbünk anélkül, hogy belegondolna a következményekbe, úgy mossa le a sminket, hogy dörzsöli a szemét. Ezzel kárt teszünk a bőrünkben. Hoztunk pár tippet arra, hogy hogyan mossuk le a sminket kíméletesen, de mégis hatékonyan.

Ne dörzsöljük!

Ez a leggyakoribb hiba, amelyet sminklemosáskor elkövetünk. A szem körüli bőr érzékeny. Ha durván súroljuk a smink eltávolításához, irritációt, bőrpírt és szárazságot okozhatunk a területen.

Áztatás

Ez egy gyengéd, de mégis hatékony módszer. Itassunk át egy puha vattakorongot sminklemosóval, majd azt 10-15 másodpercre tegyük a szemünkre. Azonnal elkezdi lebontani a terméket.

Szempillaspirál, de festék nélkül

Ha gondot okoz egy különösen makacs szempillaspirál vagy szemceruza, vigyünk fel sminklemosót egy vattakorongra, és óvatosan görgessük végig a szempilláink mentén, hogy feloldja a szempillaspirált. Használhatunk egy tiszta szempillakefét is, hogy átfésüljük a szempilláinkat, és eltávolítsuk a maradék csomókat.

Bőrápolási rutin

Lehet, hogy a szemsmink nagy részét már letöröltük, de ez nem jelenti azt, hogy a bőrápolási rutin többi részét ki kellene hagynunk. Még mindig maradhatnak rejtett maradványok, így az arclemosóval való folytatás biztosíthatja a legtisztább végeredményt. Mint mindig, most is fontos, hogy hidratáló krémmel fejezzük be a rutinunkat.