Bőrünk öregedése kétségtelenül megállíthatatlan, de nagy mértékben befolyásolható és késleltethető. Hoztunk pár olyan ételt, amely minden lehetséges kritériumnak megfelel ahhoz, hogy később aggódhassunk bőrünk öregedéséért.

Brokkoli

A brokkoliban sok a kalcium, a rost, az A-, C- és K-vitamin és található benne egy olyan vegyianyag is, amely segít meggátolni a szövetek öregedését.

Áfonya

Az áfonya rengeteg antioxidánst tartalmaz, ráadásul védi testünket a sejtszintű károsodástól.

Lazac

A lazac omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely számos előnyt tartalmaz, a legnagyobbak azonban mégiscsak azok, hogy csökkenti a koleszterinszintet, valamint megelőzi a stroke és a szívbetegségek kialakulását is.

Mandula

A mandula sok antioxidánsot tartalmaz, magas a rosttartalma.

Bab

A bab az egyik legjobb rostforrás. Számos betegség megelőzésében hatalmas segítég, többek között azokban a gyulladásos folyamatokban is, amely a bőr öregedéséért felel.

Édesburgonya

Az édesburgonya kiváló A-vitamin forrás, illetve sok benne a kálium.