Ahogy jön a hűvös idő, a mezei egerek egyre szívesebben keresik fel a házak pincéit. Mivel mindenbe belemásznak és amit találnak, megrágnak, így mutatunk néhány tippet, hogy elkerülhesd a kellemetlen találkozást.

Csapdák 

A legjobb védekezés a támadás, így érdemes csapdákat kitenni, még mielőtt megjelennének az egerek és a patkányok. Ezek lehetnek élve elfogók, ragasztócsíkkal ellátottak és méreggel ölők is.

Tarts rendet

A rendezett kert és otthon nem a rágcsálók kedvence. Minél több a búvóhely, a törmelék, a szemétkupac, annál komfortosabban érzik magukat, így érdemes időnként átnézni, mire is van szükséged és a többitől inkább megszabadulni.

Házi kedvencek

A macska és a kutya is lehet elrettentő lehet az egerek és a patkányok számára, ám manapság házikedvenceink nincsenek rászorulva, hogy maguk vadásszák le a táplálékukat, így kevésbé megbízhatók a patkányok és egerek távoltartása terén.

Figyelj a kukára

A kukát mindig zárd le, hiszen ha csak résnyire is nyitva van, könnyen odaszokhatnak a rágcsálók és utána már rendszeresen fel fogják keresni a kerted az ingyen eleségért.