Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A cél az, hogy minél több miskolci középiskolás ismerje meg az egyetemet, az Egyetemvárost, a hallgatói közösséget, és folytassa tanulmányait is itt, Miskolcon, a Dudujka-völgyben.

A város a helyi középiskolák utolsó két évfolyamán tanuló diákoknak kínál lehetőséget a Miskolci Egyetem és az egyetemi diákélet megismerésére azzal a fesztiválbérlettel, amellyel ingyenesen lehetnek ott a MEN fesztivál mindhárom napján. 

Ehhez mindössze egy online „formanyomtatványt” kell kitölteniük a menfestival.hu weboldalon. A létszám korlátozott, ezért nem árt minél hamarabb regisztrálni.

Idén XXXV. alkalommal rendezik meg a Miskolci Egyetem legkedveltebb fesztiválját, a Miskolci Egyetemi Napokat május 18-a (csütörtök) és május 20-a (szombat között). 

A korábbi évekhez hasonlóan számos magyar és külföldi híresség fogja szórakoztatni a bulizni vágyókat. Az év sztárfellépői pedig Fedde Le Grand és Dr. Alban lesznek.

A Miskolci Egyetemi Napok 1977 óta a legnagyobb hallgatói rendezvény Észak-Magyarországon, amely több mint egy egyszerű fesztivál. A MEN maga a hallgatói élet, a selmeci hagyományok és a jelenkor diákságának találkozása, a Miskolci Egyetem és Miskolc városának közös könnyűzenei, hallgatói rendezvénye.

Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere az ingyenes bérlet kapcsán úgy fogalmazott, hogy a diákélet és a hallgatói közösség az országban talán itt, Miskolcon a legerősebb, ezért is tartotta fontosnak polgármesterként és egykori egyetemi oktatóként, az universitas kuratóriumának tagjaként, hogy a város álljon a kezdeményezés mögé és támogassa azt.

/Nyitókép forrása: a MEN fesztivál Facebook-oldala/