Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Toronyalja utcán, a Reményi Ede utcán és a Bartók Béla téren lévő önkormányzati tulajdonú parkolókat ingyenesen használhatják azok az ingatlantulajdonosok és bérlők, akik a Dayka-átkötés építési munkálatai miatt nem tudnak behajtani az udvarukra, vagy a  garázsukba.

Erre azonban csak az építési munkák befejezéséig van lehetőségük úgy, hogy igényüket mielőbb jelzik a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. felé.

Miskolc MJV Önkormányzata és a beruházás műszaki vezetőjének felszólítására a kivitelező kötelezettséget vállalt arra, hogy az építkezés során biztosítja az út melletti ingatlanok tulajdonosainak, vagy használóinak számára az akadálymentes közlekedést.

A kivitelezés során azonban számtalan olyan helyzet alakulhat ki, amikor erre egy-egy munkafázis miatt nincs lehetőség és a munkálatok miatt, még a legnagyobb körültekintés ellenére is, forgalmi akadályok alakulnak ki. Ezekre a helyzetekre kínál megoldást a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. az intézkedéssel.

Azok az ingatlantulajdonosok és bérlők, akik korábban parkolási bírságot kaptak azért, mert a munkálatok miatt nem tudtak behajtani az ingatlanukhoz, kérhetik a pótdíj összegének visszafizetését a Városgazdától. 

A cég pedig a jövőben ilyen okból nem szab majd ki újabb bírságot a beruházással érintett területen, azaz a Meggyesalja utca 1-11. és Meggyesalja utca 2-6. szám alatti lakosok esetében, amennyiben befáradnak a Városgazdához adatrögzítésre.

Bővebb információ a parkolók díjmentes igénybevételének és a pótdíjak visszafizetésének feltételeiről a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársaitól kérhető a +36 46 357 128-as és a +36 20 478 7460-as telefonszámokon, az  ugyfelszolgalat.parkolas@varosgazda.hu e-mail címen, illetve személyesen a Széchenyi utca 20. szám alatti ügyfélszolgálaton hétfőn kedden és csütörtökön 8:00-tól 16:00 óráig, szerdán 8:00-tól 18:00 óráig, pénteken pedig 8:00-tól 12:00 óráig.