A vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A súlyos közlekedési baleset Mezőkövesd külterületén történt 2020 decemberében. A fiatal lány a 3-as számú főút egyik kereszteződéséhez érve nem vette észre a Budapest irányából érkező gépkocsit, ezért behajtott a kereszteződésbe és balra kanyarodott. A két autó összeütközött, amelynek hatására a vétlen autós a szemközti sávba sodródott és frontálisan egy harmadik járműnek csapódott. A sértett a helyszínen elhunyt, a szemből érkező autó vezetője pedig 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Mezőkövesdi Járásbíróság közúti baleset okozásának vétsége miatt a lányt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 2 év 4 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte és egyúttal előzetes mentesítésben részesítette.

Enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a vádlott az elkövetéskor alig töltötte be 18. életévét, tekintettel volt továbbá büntetlen előéletére, bűnösséget beismerő nyilatkozatára, kifogástalan életvitelére, őszinte megbánására és a tárgyaláson tapasztalható megrendülésére.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, míg az ügyész súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.