Folytatódott a töltésépítés a Sajószentpéter és Berente elkerülését megteremtő 260-as főút építési projektjén – értesült a magyarepitok.hu.

A beruházás további részeként a Strabag Építőipari Zrt. a 2606-os Kazincbarcika-Múcsony összekötő út nyomvonalát építi át, valamint annak burkolatát erősíti meg – az elkerülő út északi végpontjához kapcsolódva.

Három bedolgozó géplánc és negyvennél is több szállítójármű dolgozik a töltésen.

Az elmúlt időszakban a teljes töltésmennyiség harmadát építették be, amely nagyjából 230 ezer köbméter anyagot jelentett.

Mintegy 200-300 méternyi hosszon árvízvédelmi funkciót is ellát az érintett útszakasz

A magyarepitok.hu információi szerint a tavaly júliusban elkezdődött projekt SWIETELSKY Magyarország Kft. által kivitelezett részében az utóbbi hónapokban folytatódott a töltésépítés. Egy közel 2 kilométeres szakaszon megépült a kapilláris réteg, több szakaszon a töltés építése a javítóréteg szintjének közelében jár.Az 50 centiméteres kapilláris réteg feladata, hogy megakadályozza, hogy a töltésrétegbe visszaszivárogjon a víz. Ennek azért van jelentősége, mert az elkerülő út a Sajó völgyében vezet, amely egykor a Sajó vízjárta árterülete volt.

A közeljövőben folytatódnak a töltés építési és a közműkiváltási munkák. A szennyvíz kiváltása és az elektromos kiváltási munkák szeptember végére készülnek el. Emellett elkezdődnek a csapadékvíz elvezetési munkálatok is az átereszek és műtárgyak építésével.