Kecskesajtos kreáció lett idén a győztes. Egy kicsit bővebbeb kecskesajtos alapot sós mandula és rozmaringos sült körte teszi még izgalmasabbá. Szakértő zsűri kóstolta végig a megmérettetésre benevezett 17 balatoni fagyizó és cukrászda 31 fagylaltkölteményét.
"A rendezvény célja, hogy elismerje a fagylaltkészítők magas színvonalú munkáját, felhívja a figyelmet a helyi alapanyagokra és a kreatív ízkombinációkra, valamint tovább erősítse a Balaton gasztronómiai vonzerejét"
– idézi az mti Fekete Tamást, a versenyt szervező és zsűrizésben résztvevő Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) elnökét.
A győzelem elismerést szerez készítőjének, de várhatóan a nyári szezon egyik legkeresettebb édességévé válik a Balaton partján.
Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, a zsűri tagja szerint "az eddigi nyertes fagylaltozók igazi turista "zarándokhellyé" váltak".
Az idei készítők nagy része természetes és minőségi alapanyagokból készítette el a versenymunkáját, használva a táj ízeit.
A szervezők a győztes fagylalt receptjét mindenki számára elérhetővé, szabadon felhasználhatóvá teszik
Vagyis találkozhatsz vele majd a Balaton környékén.
Éskovács Péter, a szervező BTSZ sajtófelelőse az MTI-nek elmondta, tavaly 20 ezer gombócot adtak el a nyertes fagyiból május és szeptember között. A tavalyi nyertesnek a nyári hónapon kívül 15-20 százalékkal nagyobb lett a vendégforgalma, mint az előző évben – tette hozzá.
(forrás: MTI/fotó: MTI -Szigetváry Zsolt)