Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki úgy gondolta, a felesége megcsalja, ezért eltervezte, hogy megöli az asszonyt.

A vádirat szerint az 58 éves vádlott egy borsodi kistelepülésen lévő családi házban élt feleségével. Több mint két és fél éve, egy betegség következtében, a bal keze lebénult, nehezen tudta mozgatni. Korábban balkezes volt, de a baleset után kénytelen volt a gyengébb és ügyetlenebb jobb kezét használni.

Féltékeny volt a feleségére, mert szerinte megcsalta, ebből több vita is volt közöttük. Ennek következtében eltervezte, hogy megöli a nőt, ezért egy februári estén magához vett egy 30 cm hosszúságú konyhakést, azt a közös hálószobájukban a párnája alá rejtette, majd elaludt.

Másnap reggel a felesége felébresztette a férfit, iskolába indította közös gyermeküket, majd visszafeküdt az ágyba, amikor a férj elővette a konyhakést, és a fekvő sértettet nyakon szúrta. A feleség védekezett, megpróbálta eltolni magától a vádlott kezét, aki újból a nyakán és a hátán többször megszúrta, mire a sértett kimenekült, és a másik lakrészben lévő lányánál bezárkózott.

A bántalmazás következtében a sértett a nyakán 8 napon túl gyógyuló szúrt, metszett sérüléseket szenvedett el, a halálos eredmény csak azért maradt el, mert a vádlott a jobb kezével nem tudott kellően nagy erővel szúrni.

A férfi, cselekedete után, öngyilkosságot kísérelt meg, de a konyhakéssel a nyakán és a mellkasán okozott szúrások 8 napon belül gyógyuló sérülések voltak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége kizárt.