„A miskolci modernizmustól New Yorkig – Bőhm Viktor építészete” című kiállítás július 5-én, szerdán nyílik meg, 15:30-kor a miskolci Városháza aulájában.

A kiállítást Varga Andrea Klára, Miskolc MVJ alpolgármestere, Bodonyi Csaba DLA építész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) regionális munkacsoportja (Miskolc) elnöke, valamint Szunyogh László városi főépítész nyitja meg. Dr. Lovra Éva és dr. Bereczki Zoltán, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottság Épített Környezet Szakbizottságának munkabizottsági elnökei Bőhm Viktor miskolci épületeinek védelmét méltatják.

A kiállítás a MTA MAB Épített Környezet Szakbizottság (MTA MAB) és a MMA regionális munkacsoportja (Miskolc) közös eseménye, támogatói az Észak-Keleti Átjáró Egyesület és a Nemzeti Kulturális Alap.
Július 5-én, szerdán (a kiállításmegnyitót megelőzően) 14:30-tól dr. Bereczki Zoltán és dr. Lovra Éva előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Városházán, amely az „Acélvárosi párhuzamok – Pittsburgh és Miskolc” címet viseli. Az előadás helyszíne a Főépítészi kabinet tárgyalója a 2. emeleten.

Dr. Lovra Éva A miskolci modernizmustól New Yorkig – Bőhm Viktor építészete című kötetének bemutatóját július 7-én, pénteken 14:30-kor tartják a miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban. A könyvet bemutatja és a szerzővel beszélget: Száva Pál építész és Kapusi Krisztián történész. A könyvbemutatót követően, a könyvtártól történő 15:30-as indulással a „Modern Miskolc” városi túrán Bőhm Viktor épületeit mutatja be a szerző az érdeklődőknek. A túra (amelyen a részvétel díjmentes) a Városházán zárul, a Bőhm Viktor munkásságának szentelt kiállítás megtekintésével, 17:00 magasságában.