Kezdőlap KÉK HÍREK

Kórházba szállítása során rendőrre  támadt egy ózdi nő

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a 34 éves nő ellen az Ózdi Járásbíróságon.

A vád szerint 2022. júniusában egy ittas, továbbá kábítószer és fájdalomcsillapító fogyasztása miatt bódult állapotban lévő nő tisztázatlan körülmények között kizuhant egy ózdi társasházi lakás ablakán. A nő az alatta található előtetőre, onnan egy parkoló személygépkocsi szélvédőjére, majd végül a földre esett, miközben könnyű sérüléseket szenvedett.

A nő az egészségügyi ellátása során zavartan viselkedett, kórházba szállítását elutasította, azonban a helyszínen tartózkodó élettársa rá tudta venni az együttműködésre, ezért a mentősök rendőri kíséret nélkül elindultak vele a kórházba. Útközben a nő agresszívvá vált, ezért a mentősök rendőri segítségét kérték. Amikor a rendőr beszállt a mentőbe, a nő hirtelen pofon ütötte a hivatalos személyt, és megragadva ruházatát, eltépte az ingét.

A rendőr testi kényszert alkalmazott az elkövetővel szemben, akit végül meg kellett bilincselni. A vádlott még ekkor is összefüggéstelenül beszélt és zavartan viselkedett, majd adatai felvétele során – megbilincselt kézzel – megpróbált távozni az egészségügyi intézményből. Miután a rendőrök visszakísérték a nőt és leültették egy székre, egyikük a karját fogva biztosította az ellátás folytatását, amikor az elkövető megpróbálta a rendőrt térden rúgni, aki azonban a rúgást karjával hárítani tudta.

Vádiratában a nyomozó ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a – jelenleg is letartóztatásban lévő – vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra.