Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három Milliárdot költenek fejlesztésekre a Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) a Gyermek sürgősségi, baleseti ellátás fejlesztése címmel idén indult el egy, az említett szakterületet érintő nagy volumenű beruházás mintegy 3 milliárd forint értékben.

A GYEK alapterülete mintegy 20 000 m², ebből a projekt részeként a kivitelezéssel (átalakítás, felújítás és bővítés) érintett terület összesen 2 553,82 m².

A beruházás részeként a Gyermek Sebészeti Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlege teljes körűen megújult, illetve a műtő részleg komplex rekonstrukciója, felújítása és bővítése is folyamatban van. A fejlesztés része az is, hogy a Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztály teljes körűen megújul, kibővül.

Gyorsabb mentés

Összekötő folyosó készült a GYEK és a mentőhelikopter leszállópálya, valamint a központi radiológiai ellátásnak helyt adó Központi Betegellátó épület között. A fejlesztés célja, a beteg utak rövidülése, megtörténik az orvosi kompetenciák egyértelmű meghatározása a triázsolással, gyorsabb betegellátás, betegbiztonság növelése, és komfortos, a kor igényeinek megfelelő betegellátás kialakítása.

(Fotók: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház hivatalos weboldala: baz.korhaz.hu)