Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Nem kell elutaznod Olaszországba, hogy igazi olasz pizzát ehess, el tudod készíteni otthon, a saját konyhádban is. A nápolyi pizza mindössze 4 alapanyagból készül, de van pár részlet, amire érdemes odafigyelni, hogy tökéletes legyen a végeredmény!

Hozzávalók:
•    850 g liszt (0)
•    25 g só
•    3,5 g élesztő
•    500 ml víz

Elkészítés:
1.    A nápolyi pizza csak négy alapanyagból készül: nullás lisztből, vízből, élesztőből és sóból. Nem kell hozzá cukor vagy zsiradék, és fontos, hogy minden összetevő egyszerre kerül a tálba. Nincs élesztő felfuttatás. Viszont érdemes előre gondolkodni, mert órákban mérhető a kelesztés folyamata. A délután begyúrt tésztát csak este sütheted. Minél nagyobb mennyiséget készítesz, annál több időt kell várnod a sütéssel! Akár egy napot is pihentetheted a tésztát, de ilyenkor (és a nyári hőségben) tedd a hűtőbe, nehogy túlkeljen.
2.    Hagyományosan a nápolyi pizza nyújtását egy fa deszkán kell végezni. Halmozd középre a lisztet, és az egyik oldalra szórt a sót, míg a másikra az élesztőt. A só és az élesztő ne érintkezzen közvetlenül.
3.    Folyamatosan adagolva a vizet, dolgozd össze az hozzávalókat és készíts egy kemény tésztát. 
4.    Ezután jöhet az igazi munka: a gyúrás. Legalább 10 percig gyúrd a tésztát, többször átforgatva. Hosszan ki is húzhatod, majd újra magára hajtod és gyúrod tovább. Ez segít rugalmasabbá tenni a tésztát.
5.    Ezután válassz le 300 grammos darabokat, formázz belőlük golyót és hagyd őket kelni egy fa tálba.
6.    Amikor a pizzatészta megkelt, gyújtsd be a kemencét 450° C-ra. Ha nincs kemencéd, márpedig sokunknak nincs, akkor a legmagasabb hőfokot válaszd.
7.    Ekkor kezdj csak neki a nyújtásnak.
8.    A nápolyi pizza a széleinél vastagabb, a közepén vékonyabb, így kézzel nyújtva, húzogatva, paskolgatva éred el a legjobb hatást. 
9.    Amikor szépen megformáztad a pizzákat, jöhet a pizzaszósz, ami paradicsomból, sóból, oregánóból és igény szerint egyéb fűszerekből álljon, de zsiradék nélkül. Bolti szószt is használhatsz, de az igazi autentikus élményért, próbáld ki a házi szószt!
10.    A paradicsomszószra jöhet a kézzel darabokra tépett mozzarella (amit előre lecsöpögtettél) és a bazsalikom, amit nem kell nagyon apróra vágni ebben az esetben.
11.    A rizsliszttel beszórt pizzalapátra tedd fel a pizzát és mehet is sülni a forró kemencébe, 2 percre, vagy a sütőbe magas hőfokon 10 percre.
12.    Amikor a szélek szépen megpirultak és a sajt is megolvadt, veheted is ki.
13.    Ekkor még utolsó lépésnek locsold meg a pizzát egy kevés olívaolajjal. 
14.    Így készül a nápolyi pizzák nagyágyúja, a Pizza Margherita!