Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítés lesz a Művészetek Házában

A film rendezőjével és főszereplőivel Markovics Zsolt, főrabbi beszélget.

Április 10-én 16:00-tól a CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében a Lefkovicsék gyászolnak című magyar filmvígjáték lesz látható.

Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

A vetítést követően közönségtalálkozóra kerül sor, melynek résztvevői: Breier Ádám, a film rendezője, valamint Szabó Kimmel Tamás és Máhr Ágnes, a film főszereplői. A vendégekkel Markovics Zsolt, főrabbi beszélget.

Az esemény a Holokauszt 80 program keretein belül kerül megrendezésre, a Miskolci Zsidó Hitközség és a CINE-MIS Nonprofit Kft. szervezésében. Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben.