Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miközben a vendégek tapsoltak és táncoltak, a dél-mexikói San Pedro Huamelula polgármestere, Victor Hugo Sosa feleségül vett egy Alicia Adriana nevű nőstény krokodilt, hogy ezzel hozzon szerencsét a településen élőknek. Mindez jólétet, harmóniát és békét hoz, amelyet jó szerencse kísér, hogy sose kelljen a napi betevő miatt aggódni.

„Boldogok vagyunk, mert két kultúra egyesülését ünnepeljük. Az emberek elégedettek”– mondta a polgármester.
Mint kiderült, Sosa mindössze a helyi hagyományoknak tett eleget ezzel, ugyanis minden évben megtartják a polgármester-krokodil esküvőt, amely elsősorban a Chontal és Huave bennszülött közösségei között létrejött békét szimbolizálja.

Mindemellett jólétet, harmóniát és békét hoz, amelyet jó szerencse kísér: a horgászoknak nem kell aggódniuk majd a kapás miatt, s több tengeri étel jut az asztalokra.

A szertartás előtt színes, díszes ruhába öltöztetik a hüllőt, amelyet házról házra visznek, hogy a helybeliek táncoljanak vele. Végül pedig menyasszonyi ruha kerül rá, és a boldog férj táncot lejt arájával, amelynek a száját is bekötözik, nehogy közben megharapjon valakit.