Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy turista kulccsal összekarcolta a világhírű római Colosseum falát. A fiatalember a barátnője nevét véste bele az olasz fővárosban található mintegy kétezer éves amfiteátrum falába.

Egy másik látogató filmre vette a történteket:

A felvételen hallatszik, hogy volt, aki már a helyszínen is rászólt, de a közösségi médiában is felháborodást váltott ki az eset, a Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter pedig határozottan elítélte a rongálást.

“Nagyon súlyosnak, méltatlannak és nagyfokú udvariatlanságnak tartom, hogy egy turista elcsúfítja a világ egyik leghíresebb helyét, egy olyan történelmi műemléket, mint a Colosseum, hogy bevésse a menyasszonya nevét”  – hangsúlyozta a miniszter, és annak a reményének is hangot adott, hogy a felvételen látható férfit azonosítják és felelősségre fogják vonni.

A rongálóra helyi sajtójelentések szerint komoly büntetés várhat. Néhány éve egy orosz turistának, aki szintén felvésett valamit a Colosseum falára, 20 ezer euró (7,4 millió forint) pénzbírságot kellett fizetnie.

A világ legnagyobb amfiteátrumát, amely 80-tól 523-ig fogadta a nézőket, tavaly több mint 7,5 millió látogató kereste fel.