Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamarosan megújul a Kiss Ernő utca, a Thököly Imre utca és a Hideg sor, valamint elkezdődik a Thököly Imre utcai hídcsomópont fejlesztése is.

A munkálatok részeként, első ütemben július 05-én forgalomkorlátozásra kell számítani. A híd térségében, körülbelül 75 m hosszban, az Újgyőri főtér felé, a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávja lezárásra kerül. A hídszélesítéshez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd- derül ki az önkormnyzat közleményéből.

 A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosó kerül kiépítésre. A Wesselényi utcai autóbusz-megállóhelyet az első ütem nem érinti. A cölöpözéssel és támfalépítéssel együtt, azonban megépül az új megállóhely is a csomópont nyugati oldalán.

Az önkormányzat a kivitelezővel egyeztetve a munkálatokat úgy időzítette, hogy a nagyobb lezárások, forgalmi akadályok az iskolaszünet alatti, enyhébb forgalmi időszakra essenek.

A munkálatok idején kérik az lakók és közlekedők megértését, türelmét.