A DVTK a Merkantil Bank Liga 33. fordulójának a nagy nyertese.

A DVTK győzött, az Ajka és az MTK vereséget szenvedett, így már a zöld-fehérek sem tudják megelőzni a Testgyakorlókat, akik matematikailag is feljutottak az élvonalba. Az MTK előtt pedig nyolc pontra hízott az előny.

Ennek köszönhetően a DVTK már élvonalbeli csapatként fogadja a Szegedet. Legutóbbi találkozójukon a diósgyőriek diadalmaskodtak.

Merkantil Bank Liga 2022/2023 34. forduló

2023. április 26., szerda
18:00 Diósgyőri VTK – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 

Helyszín
Miskolc, DVTK Stadion

A mérkőzést Sipos Tamás vezeti, segítői az oldalvonal mellett Szalai Dániel és Varga Gábor lesznek. A tartalék játékvezető feladatát Juhász Dávid látja el.

Kuznyecov Szergej
„A kozármislenyi győzelem segített abban, hogy elérjük az egyik célunkat, a feljutást, de nem dőlhetünk hátra, továbbra is keményen készülünk az előttünk álló mérkőzésekre. Szeretnénk ezeket a mérkőzéseket könnyebben megnyerni, de látni lehet, hogy a tabella alján álló csapatok az utolsó erejüket mozgósítva harcolnak a bennmaradásért. Számtalan példát láttunk a közelmúltban arra, hogy az éllovasok botlottak, ezért minden mérkőzésen nagyon kell figyelni, és minden győzelemhez maximális erőfeszítésre van szükség.”


 Egymás ellen

A mostani bajnokságban ősszel a DVTK győzött Szegeden. A 15. fordulóban az első félidőben Lukács Dániel büntetőből szerzett vezetést, amit Jurek Gábor egy szép támadás végén megduplázott. A második félidő elején Eppel Márton értékesített egy újabb jogosan megítélt büntető, amivel el is döntötte a fontos kérdéseket. A folytatásban a DVTK több ziccert ki kidolgozott, de az eredmény már nem változott. Ezzel az eredménnyel a DVTK átvette a vezetést a tabellán, amelyet egy forduló kivételével azóta is őriz.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Diósgyőri VTK 0-3 (0-2)

Szeged: Takács János – Könczey Márk, Temesvári Attila, Szilágyi Zoltán, Tóth Bence – Szatmári Lóránd (Farkas Aurél, 46.), Simon Ádám (Sipos Szabolcs, 59.) – Papp Áron (Bíró Bence, 82.), Szakály Dénes (Dobronoky Viktor, 59.), Gajdos Zsolt (Pintér Ádám, 59.) – Jammeh Haruna
Vezetőedző: Aleksandar Stevanović

DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Cseke Benjámin, Holdampf Gergő (Jurek Gábor, 21.), Bényei Ágoston (Radics Márton, 83.) – Gera Dániel (Eppel Márton, 46.), Lukács Dániel (Papp Marcell, 72.), Koman Vladimir (Bertus Lajos, 46.)
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Gólszerző: Lukács Dániel (0-1, 11-esből) a 36., Jurek Gábor (0-2) a 41., Eppel Márton (0-3, 11-esből) a 49. percben.