Kezdőlap KÉK HÍREK

Másfél évet kapott a villamoson balhézó apuka

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyermeküket a csuklórésznél magára hagyták, fel sem tűnt nekik, hogy egy erősebb fékezés után a babakocsi felborult.

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki 2020 júniusában élettársával, illetve hat hónapos gyermekükkel egy miskolci villamoson utazott.

A gyermeket babakocsiban a villamos csuklórészénél hagyták, ők pedig leültek. A villamosvezető erősebb fékezésére a babakocsi felborult és a gyermek kiesett belőle, ám ezt a vádlott és élettársa nem vették észre, egy utas szólt nekik. A szülők szidalmazni kezdték egymást, majd a nő leszállt a villamosról, a vádlott férfi pedig trágár módon ordítozni kezdett az utasoknak és a villamosvezető felé indult, hogy számon kérje a fékezésért.

Ezt megelégelve a vádlott elé állt a sértett és felszólította, hogy hagyjon fel cselekményével, amelyre válaszként a vádlott az arcába ordítva megfenyegette. A sértett határozott fellépése miatt további incidens nem történt.

A férfi egy másik alkalommal, 2021 januárjában Miskolc egyik forgalmas utcáján megszólította az ismeretlen sértettet és figyelmetlenségét kihasználva elvette mobiltelefonját és pénztárcáját.

A bíróság a cselekményeket egy eljárásban bírálta el és a vádlottat személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és lopás bűntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős.