Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Megérkezett a hidegfront és vele az ősz,

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Dél-Dunántúlon már szombat reggel 20 milliméter eső esett, de az összes vármegyében eső várható ma. A középső és délkeleti területeken voltak csak olyan régiók, ahol szakadozottabb a felhőzet – írja az Időkép.

 

Délnyugaton néhány zivatar is volt már, de ezek gyorsan elhaltak, jelenleg inkább az eső a jellemző, amely a főváros és az északkeleti részek felé közelít. A nagy mennyiségű csapadék miatt több megyére is 2. fokú figyelmeztetés érvényes. Szlovéniában extrém mennyiségű csapadék hullott 24 óra alatt, a Vogel meteorológiai állomásról 353 millimétert jelentettek.

Holnap erősen felhős, borongós időre van kilátás, többfelé újabb esőre, záporra, zivatarra is számítanunk kell. Hazánk keleti felén hevesebb zivatarok is kialakulhatnak. Az északi-északkeleti szél élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. Napközben 16-26 fok valószínű, délkeleten, valamint keleten lehet a legmelegebb.