Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezett, az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a kazincbarcikai férfit, aki 2021 márciusában megfojtotta idős, mozgáskorlátozott édesapját.

A törvényszék keddi közleményében azt írta, hogy a sértett egy lakásban élt fiával és annak élettársával. 2021. március 16-án este egy társasággal a lakásukban italoztak, majd – miután a vendégek távoztak – a férfi levetkőztette apját és betette a fürdőkádba, száját és orrát befogta és addig szorította, amíg az idős férfi megfulladt. A férfi ezt követően a szomszéd társasházban kért segítséget.

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A férfi legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A törvényszék a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy a cselekményt ittas állapotban, közeli hozzátartozója sérelmére követte el.