Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pár nappal ezelőtt még azt írtuk a 21. Miskolci Barátság Maraton Futófesztiválról, hogy két napon keresztül, Miskolc belvárosában lesz megtartva, ma azonban arról tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők, hogy változott az időtartam és a helyszín is.

A 21. Miskolci Barátság Maraton Futófesztivált ugyanis idén október 23-án vasárnap, a Miskolci Egyetemen rendezik meg.

A résztvevők egyúttal az „Ötpróba Párizsba”-sorozat pontjait is begyűjthetik. Miskolc város kiemelt eseményének programjában – a hagyományokat követve – négy egyéni táv és egy félmaratoni váltó, valamint gyermekfutamok szerepelnek.

Mint kiderült a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club Egyesület sportrendezvénye mondhatni „visszaköltözik” a Miskolci Egyetemre. Azért „vissza”, mert az Egyetemváros 2001-ben, egy emlékfutással „bölcsője”, majd 2012-ig otthona volt a Barátság Maratonnak.

A versenyközpont az Egyetemi Körcsarnokban lesz, amelynek szomszédságában állítják majd fel a rajt-cél kaput.

Versenyszámok, kategóriák

 • Maraton (42,195 km, Homonnai László-emlékszám): egyéni (női- és férfi abszolút kategóriában).
  Ötpróba-pontok száma: 6

 • Félmaraton (21,095 km, Koleszár András-emlékszám): egyéni (női- és férfi abszolút kategóriában.
  Ötpróba-pontok száma: 4

 • Kismaraton (10,5 km, Koncz Ferenc-emlékszám): egyéni (női- és férfi abszolút kategóriában).
  Ötpróba-pontok száma: 2

 • Minimaraton (5,27 km, Dr. Márkus Gábor-emlékszám): egyéni (Születési év alapján: 7-11 éves lányok-fiúk, 12-14 éves lányok-fiúk, 15-18 éves lányok-fiúk, 19-35 éves nők-férfiak, 36-45 éves nők-férfiak, 46-55 éves nők-férfiak, 56-65 éves nők-férfiak, 66 év feletti nők-férfiak.)
  Ötpróba-pontok száma: 1

 • Félmaraton-váltó (4×5,27 km): női-férfi abszolút kategóriában
  Ötpróba-pontok száma, személyenként: 1

 • Gyermekfutamok: egyéni (600 méter: 6 éves korig, leány-fiú; 1,8 km: 7-11 éves korig, leány-fiú)

Az 5,25 km-es körpálya térképe megtekinthető a termeszetjaro.hu weboldalon.

 

Rajt-időpontok

09:00: 600 méteres gyermekfutam
09:20: 1,8 km-es (3 körös) gyermekfutam
10.00: maraton, minimaraton
12.00: kismaraton, félmaraton (egyéni és váltó)

Ötpróbás-pontokat is osztanak az idei „Barátságon”

Az utcai futófesztivál az „Ötpróba Párizsba”-program pontgyűjtő állomása is egyben. Aki a rendezvényen regisztrált ötpróbázóként vesz részt, a teljesített távtól függően pontokkal gazdagodik, ezeket pedig idővel garantált jutalmakra válthatja be. A legszerencsésebb pedig nézőként ott lehet a 2024-es párizsi olimpián.

Fontos, hogy a nevezéskor ne felejtsétek el megadni az ötpróba-azonosítószámotok, mert csak ebben az esetben tudják majd igazolni a táv teljesítését. Amennyiben valaki még nem ötpróbázó, de szeretne azzá válni és megkezdeni a pontgyűjtést, az az otprobaparizsba.hu oldalon regisztrálhat.

Helyszíni nevezésre, illetve az előnevezők számára a rajtszámok átvételére október 22-én, szombaton, 14 és 18 óra, október 23-án, vasárnap pedig 8 és 11 óra között lesz lehetőség az Egyetemi Körcsarnokban. Az előnevezők névre szóló rajtszámot, valamennyi célba érkező pedig egyedi befutóérmet kap ajándékba.

A 20-as autóbuszvonal járatai esetében a verseny ideje alatt forgalomlassítás várható, a menetrend szerinti járatoknál a futók elhaladásától függően egy-két perces késésre kell számítani.

További információkat a maratonclubmiskolc.hu oldalon találhattok.

/Nyitókép: archív-miskolc.hu/