Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk a neveket! „Attila olyan személyiség volt, akinek jó volt a közelében lenni, jó volt vele beszélgetni. Nem szándékosan gyűjtött maga köré embereket, hanem ösztönösen vonzotta őket – ez szeretetteli lényéből fakadt, ettől volt magnetikus erejű – mondta a bemutatkozó ünnepségen a díj névadójáról Rátóti Zoltán Kossuth-díjas színművész, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója, a rendezvény házigazdája.

A mesterségbeli tudás és a kiemelkedő művészi teljesítmény mellett – a közösségépítésben kifejtett áldozatos munka is megmérettetik. Nem véletlenül. Kaszás Attila tevékeny szerepet vállalt közösségei összetartásában.

A jelöltek:

  • Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művésze
  • Fehér László, a Forte Társulat művésze
  • Fila Balázs, a József Attila Színház művésze
  • Nagy Cili, a szombathelyi Weöres Sándor Színház művésze

Az elmúlt 15 év alatt a díj megőrizte szakmaiságát, nemességét, tisztaságát.

Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház) játszott az Arany János Színházban, a Radnóti Színházban, a Nemzeti Színházban és a Győri Nemzeti Színházban, amelynek 2009 óta tagja. Az egyik legtöbbet foglalkoztatott szinkronszínész, mások mellett Colin Firth és Christoph Waltz állandó magyar hangja, valamint a Thomas, a gőzmozdony narrátora.  

Fehér László színművész a diplomaszerzése óta a Forte Társulat mellett több színházban is vendégszerepel. A Színházi Adattárban közel 60 szerep található a neve mellett.

Fila Balázs színművész a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése előtt három évadot a kaposvári Csiky Gergely Színháznál töltött. Az egyetem elvégzését követően a Budapesti Operettszínházhoz szerződött, 2008 óta pedig a József Attila Színház tagja.

Nagy Cili színésznő 2006-tól 2008-ig a Nemzeti Színház tagja volt. Később játszott a Budaörsi Játékszínben, 2010 óta pedig a szombathelyi Weöres Sándor Színház tagja. A színészet mellett rendezéssel is foglalkozik.

(Fotók: Hartyányi Norbert/Kultúra.hu)